Net Specific

Del

Performing the Media - Online Identiteter

Se projekt

Martine Neddam (NL)

My Desktop Life

Neddam interface 1

Fortællinger skabes ud fra, hvad der findes på dit computer skrivebord.

Neddam interface cake

Du kan skabe dit eget ‘mentale rum.’

Neddam interface 3

En alternativt repræsentation af dig selv.

Close
Neddam profile web mouchette

Screenshot fra Neddam.org

Del

Om Martine Neddam

Martine Neddam er kendt for sit pioner værk Mouchette.org (1996) og hun har i årevis arbejdet med, hvordan man kan lege med identitetskonstruktioner online. Neddam har altid gjort brug af fortælling og sprog i sine værker, der primært fokuserer på repræsentation og selv.

Mouchette omhandler en formodet teenager, som udgiver indhold omkring de mørkere sider af sig selv på websitet Mouchette.org. Projektet blev meget populært og skabte sig hurtigt en egen fanskare med et alternativt socialt netværk, endda lang tid før brugen af de sociale medier vi kender i dag. I Mouchette arbejder Neddam med anonymitet som en kunstnerisk strategi og i mange år har ingen vidst, hvem der stod bag projektet. Det er først for nyligt, at Neddam har afsløret sin rigtige identitet for offentligheden.

Neddams arbejder inkluderer også andre identitetsprojekter, som fx David Still (2001), der tilbyder web surfere, at de kan anvende hans e-mail adresse til kommunikation; den kinesiske virtuelle karakter Xiao Quian (2006) og online interfacet Virtual Person (2008), der gør det muligt for brugeren at skabe deres egen virtuelle personlighed.

Mere Martine Neddam online


Close
Neddam interface

Martine Neddam: My Desktop Life, 2014.

Del

Om værket: My Desktop Life

I Performing the Media udstillingen viser Neddam sit seneste projekt My Desktop Life, der omhandler identitetsrepræsentation på nettet. Projektet er et værktøj, hvormed brugerne kan skabe fortællinger om dem selv, via hvad der findes på deres computer skrivebord. Disse elementer bliver kombineret i en narrativ struktur, der skaber små portrætfilm af brugerne.

Projektet fokuserer på, hvordan man kan huske gennem sit computer skrivebord. Neddam ønsker således at skabe ‘et mental rum’ via data fundet på computeren. Det er Neddams mål på sigt at udgive My Desktop Life som et åbent CMS system, som folk kan bruge til at skabe deres egne personlige fortællinger med.

I dagens overflod af værktøjer og websites til selv-udgivelse ønsker Neddam at skabe et mere illustrativt og poetisk non-profit alternativ til de kendte, data-indsamlende social media sites. Neddam fokuserer her på, hvor svært det er at finde en visuel identitet. Hun belyser, hvordan der kan findes andre muligheder, der ikke behøver at centrere sig omkring ansigtet, som det primære genkendelige element. Projektet tematiserer tilsvarende, hvordan forskellige kontekstualiseringer og visuelle kombinationer kan skabe nye kommunikations-rum og en helt ny type intimitet for brugeren.