Net Specific

Neddam interface
Del

Om værket: My Desktop Life

I Performing the Media udstillingen viser Neddam sit seneste projekt My Desktop Life, der omhandler identitetsrepræsentation på nettet. Projektet er et værktøj, hvormed brugerne kan skabe fortællinger om dem selv, via hvad der findes på deres computer skrivebord. Disse elementer bliver kombineret i en narrativ struktur, der skaber små portrætfilm af brugerne.

Projektet fokuserer på, hvordan man kan huske gennem sit computer skrivebord. Neddam ønsker således at skabe ‘et mental rum’ via data fundet på computeren. Det er Neddams mål på sigt at udgive My Desktop Life som et åbent CMS system, som folk kan bruge til at skabe deres egne personlige fortællinger med.

I dagens overflod af værktøjer og websites til selv-udgivelse ønsker Neddam at skabe et mere illustrativt og poetisk non-profit alternativ til de kendte, data-indsamlende social media sites. Neddam fokuserer her på, hvor svært det er at finde en visuel identitet. Hun belyser, hvordan der kan findes andre muligheder, der ikke behøver at centrere sig omkring ansigtet, som det primære genkendelige element. Projektet tematiserer tilsvarende, hvordan forskellige kontekstualiseringer og visuelle kombinationer kan skabe nye kommunikations-rum og en helt ny type intimitet for brugeren.