Net Specific

Neddam profile web mouchette
Del

Om Martine Neddam

Martine Neddam er kendt for sit pioner værk Mouchette.org (1996) og hun har i årevis arbejdet med, hvordan man kan lege med identitetskonstruktioner online. Neddam har altid gjort brug af fortælling og sprog i sine værker, der primært fokuserer på repræsentation og selv.

Mouchette omhandler en formodet teenager, som udgiver indhold omkring de mørkere sider af sig selv på websitet Mouchette.org. Projektet blev meget populært og skabte sig hurtigt en egen fanskare med et alternativt socialt netværk, endda lang tid før brugen af de sociale medier vi kender i dag. I Mouchette arbejder Neddam med anonymitet som en kunstnerisk strategi og i mange år har ingen vidst, hvem der stod bag projektet. Det er først for nyligt, at Neddam har afsløret sin rigtige identitet for offentligheden.

Neddams arbejder inkluderer også andre identitetsprojekter, som fx David Still (2001), der tilbyder web surfere, at de kan anvende hans e-mail adresse til kommunikation; den kinesiske virtuelle karakter Xiao Quian (2006) og online interfacet Virtual Person (2008), der gør det muligt for brugeren at skabe deres egen virtuelle personlighed.

Mere Martine Neddam online