Net Specific

Leingruber FB resistance workshop 1
Del

Om værket: FB Resistance Workshop

FB Resistance Workshop er en del af lanceringsprogrammet til udstillingen Performing the Media i Berlin den 3. april 2014. Denne workshop har webside hacking i fokus og er tæt knyttet til Leingrubers arbejde med kritiske strategier anvendt til sociale medier og online repræsentation.

Med denne workshop ønsker Leingruber at gøre alle deltagerne til designere af deres egne unikke webside oplevelser. Disse workshops blev startet i 2010 og har fundet sted ved flere events, der tematiserer kritisk digital kultur, fx Transmediale i Berlin, 2010.

Workshoppen introducerer deltagerne til såkaldte browser-hacks, hvor de vil lære at lave modifikationer og tilpasninger af hjemmesider og sociale medie websteder via brugen af browser add-ons og scripts. Fokus er på Facebook, men strategierne kan ligeså vel anvendes på nettet generelt. Det vigtigste er at få brugerne og deltagerne til at forstå, hvad det er de gør, når de logger på et social media site og accepterer deres vilkår og betingelser – og hermed skabe en kritisk bruger-kultur.

Leingruber inviterer brugerne til at udføre en kritisk praksis og til at blive beslutningstagere omkring deres egen online-oplevelse. Således skaber Leingruber en social medie kritik, der sætter spørgsmålstegn ved informationsindsamling og magtstrukturer online. Ligesom i kunstner Johannes P. Osterhoffs projekter, så arbejder Leingruber tilsvarende med en kritik af den systematiske masseovervågning, som vi hver dag udsættes for på internettet og via sociale medier.

FB Resistance workshoppen falder i 3 dele:
1. En kunstnerpræsentation af Leingrubers egne projekter.
2. En introduktion til teknologien, som bruges til at lave browser-hacks med.
3. Deltagerne laver deres egne hacks.

FB Resistance website