Net Specific

Osterhoff first tiles
Del

Om værket: The Map Is Not The Territory

Til Performing the Media udstillingen har Johannes P. Osterhoff skabt en ny online performance, hvor personlig sporing er i fokus. Performancen The Map Is Not The Territory vil blive påbegyndt ved lanceringen i Berlin den 3. april 2014.

I The Map Is Not The Territory vil Osterhoff være til stede via en projektion af hans real-time placering et andet sted i Tyskland. Performancen centrerer omkring alternative repræsentationer af sporing og placering, som vises via tilfældigt fordelte elementer fra et online-kort, der fragmenteret viser Osterhoffs position. Dette skaber tilsvarende en distribueret og netværksbaseret tilstedeværelsen af kunstneren.

Konteksten for Osterhoffs performance er den data-indsamling og overvågning, der dagligt finder sted via medieenheder og websider. Osterhoff ønsker at gøre denne proces mere synlige for brugerne og hermed opnå en kritisk bevidsthed. Medieenheder kan i denne sammenhæng blive misbrugt uden at brugeren er klar over, hvad der foregår i baggrunden af fx hans/hendes mobiltelefon og hvordan data bliver indsamlet af de pågældende firmaer, hvis services de benytter.