Net Specific

Anders og Kristoffer portræt
Del

Om Anders Bojen & Kristoffer Ørum (DK)

Anders Bojen og Kristoffer Ørum er en kunstnerduo, der skaber værker, som udfordrer den gængse verdensopfattelse. De bruger ofte en pseudo-videnskabelig tilgang, hvor de prøver at transformere eksisterende begreber til noget andet og give nye måder at se verden på.

I deres værker anvendes informationer og materialer fra populærkulturen, videnskabelig litteratur og ting hentet fra nettet. Disse materialer danner en bagvedliggende inspiration til værker, der ofte baserer sig på fortællinger og underliggende strukturer.

Duoen laver både skulpturer, installationer og værker på nettet. Et eksempel på deres netkunstneriske praksis er Radiant Copenhagen (2009), som benytter kort og fortællinger til at vise et fremtidigt København. Til lanceringen af Radiant Copenhagen blev netsiden knyttet til en fysisk event – en bustur rundt til forskellige fysiske steder i byen. Bojen og Ørum har også lavet værket Topographies of the Insignificant (2010), der både illustrerer det store perspektiv samt de små mikro-fortællinger, der finder sted i fire europæiske byer – også kortlagt på Google Maps.

Mere Anders Bojen og Kristoffer Ørum på nettet:
www.anders-kristoffer.dk
www.radiantcopenhagen.net
www.insignificant-topographies.net